Zhong Hua

Zhong Hua Wushu is opgezet door Shifu Zheng.

De school houdt zich voornamelijk bezig met de Chinese krijgskunst Wushu. Zij doet dit onder andere door op een speelse en leerzame wijze de krijgskunst Wushu in al haar verschillende vormen bij te brengen. In de lessen is er aandacht voor de Chinese cultuur welke een duidelijke rol speelt in wushu. Sifu Zheng wordt in deze bijgestaan door Janno van der Eem, Ellen IJsselmuiden en Mo Zhang.
duijian3OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zhong Hua Wushu werkt ook samen met nationale en internationale organisaties en scholen op het gebied van Wushu en de Chinese taal en cultuur. Dit ook met het doel om de (zakelijke) contacten tussen China en Nederland te verbeteren en de kennis van de Chinese taal en cultuur in Nederland te verbeteren.

Zhong Hua Wushu verzorgt ook workshops en korte cursussen voor bedrijven en instellingen, fungeert als jury in nationale en internationale wedstrijden en organiseert trainingsvakanties naar verschillende buitenlandse Wushu-scholen.

In de lessen, de demonstraties en de workshops die Zhong Hua Wushu verzorgt, komen verschillende aspecten, naast het sportieve element, van de Chinese cultuur aan bod.