Lessen/Training

Lestijden en locatie
Woensdag 17.00 – 18.30 (Wushu)
Woensdag 18.30 – 19.30 (Wushu en Tai Chi)

Locatie:
Gymzaal Focus
Houtmanpad 33, Haarlem
TomTom: Houtmankade 27, Haarlem
kaart

Donderdag 19.00 – 20.00 (Tai Chi en Qi Qong)

Locatie:
Willibrordus Business centrum
Kennemerstraatweg 464 B, Heiloo    
    

Zaterdag 12.15 – 13.30 (Wushu, Tai Chi en Qi Qong)

Locatie:
Dors Sports (website)
De Dors 5-7, Heiloo

Trainingen
De trainingen bij Zhong Hua Wushu bestaan uit verschillende delen. Als eerste is er een uitgebreide warming-up, bestaande uit het opwarmen van de spieren en rekoefeningen, of stretchen. Na de warming-up volgen de basistrappen en basistechnieken. Eén van deze basistechnieken is Tantui (Springend Been), dit zijn korte technieken van 5/8 passen uit de Chang Quan stijl. Wanneer een student de basistechnieken beheerst kunnen deze technieken tot een vorm (Taolu) worden samengevoegd.

Na de warming-up en basistechnieken wordt er individueel of gezamenlijk gewerkt aan de Taolu, sprongen en trappen en wapentechnieken. Het aanleren van de juiste houding en techniek wordt in korte stappen en met veel herhaling begeleid, waarbij de oudere studenten de nieuwe studenten vaak assisteren. Het aanleren en beoefenen van Wushu is naast een individueel proces ook een groepsproces. Het is teamwork!
Tijdens de trainingen wordt er ook geoefend voor aankomende demonstraties en wedstrijden.

Specialisaties en wapens
Wanneer een student de basistechnieken beheerst kan er worden gestart met het trainen met wapens en het specialiseren in verschillende stijlen. Shifu Zheng kan aan de student zien welk wapen of welke stijl bij hem of haar het beste past.

Al bekend met Wushu? Of train je bij een andere school?
Door de expertise van Shifu Wenhua Zheng is het voor iedere Wushu beoefenaar aan te raden om bij Zhong Hua Wushu lessen of workshops te volgen. Door haar opleiding in China en deelname aan het Shanxi Wushu team is Shifu Zheng in staat om de techniek en vorm van iedere beoefenaar naar een hoger niveau te tillen.

Ben je geïnteresseerd in Wushu en wil je een keer een gratis proefles bij Zhong  Hua Wushu volgen? Meldt je dan aan via het contactformulier onder ‘Contact’ en kom met ons meetrainen!