Open Nederlands Kampioenschap 7 april 2017 te Hoensbroek

Het team van Zhong Hua Wushu heeft afgelopen zaterdag 7 april een succesvol Nederlands Kampioenschap achter de rug. In totaal werden 11 medailles in verschillende disciplines en leeftijdscategorieën binnengehaald.

Xinmei Reutelingsperger, geselecteerd voor het Nederlandse Wushu Team, haalde tweemaal goud; met haar prachtige zwaardvorm (jian shu) en  haar vuistvorm (bagua zhang). De speervorm (qiang shu) van Xinmei was goed voor een bronzen plak.

Bij de jeugd haalde Serena Tichelaar het zilver binnen met haar zwaardvorm (jian shu).

Voor Janno van der Eem was er ook tweemaal goud; voor taiji waaier en zijn wapenvorm (lin jiao dao) . Ook behaalde hij een zilveren medaille met zijn vuistvorm (bagua zhang).

Bij taiji waaier haalden Paula Bos en Cassandra Bertels een zilveren medaille en wist Marc Bertels de bronzen medaille veilig te stellen. Ook Peter Bouwman haalde in zijn eerste grote kampioenschap een bronzen medaille met zijn vuistvorm (cha quan). In het sterke deelnemersveld grepen Sophie Bouwman, Sterre Kalter en Maarten Hulsbosch  net naast een podiumplaats. . Het team onder leiding van meester Wenhua Zheng en aangemoedigd door familie en vrienden kan terugkijken op een gezellige en succesvolle dag. Zhong Hua Wushu gaat zich nu voorbereiden op het volgende kampioenschap dat op 14 mei aanstaande in Hoorn zal plaatsvinden. Ook dan zal het team weer zijn beste beentje voorzetten.

Xinmei Reutelingsperger Goud Jianshu
Xinmei Reutelingsperger Goud Baguazhang
Xinmei Reutelingsperger Brons Qiang shu
Janno van der Eem Goud Taiji shan
Janno van der Eem Goud Lin Jiao Dao
Janno van der Eem Zilver Baguazhang
Paula Bos Zilver Taiji shan
Cassandra Bertels Zilver Taiji shan
Serene Tichelaar Zilver Jianshu
Marc Bertels Brons Taiji shan
Peter Bouwman Brons Cha Quan

Zhong Hua Wushu team