Lessen zijn hervat

Na een periode van lockdown en corona zijn de lessen en trainingen weer als vanouds hervat. Op woensdag in Haarlem en op zaterdag in Heiloo. Tijdens de zomervakantie (juli en augustus) gaan de lessen niet door.

Wushu Games Hoorn

Op zaterdag 11 mei nam Zhong Hua Wushu deel aan de Wushu Games in Hoorn, dit keer vertegenwoordigd door vier atleten. In de verschillende disciplines zetten zij hun beste beentje voor. Zo wisten zij in totaal vijf medailles binnen te halen; twee keer brons, twee keer zilver en één keer goud. Zilver was er onder andere voor Caroline De Schryver voor haar vuistvorm (Chang Quan). Maarten Hulsbosch kreeg voor zijn vuistvorm (Cha Quan) zilver en voor zijn dubbele dolkenvorm (Shuang Bishou) het brons. Janno van der Eem behaalde met zijn wapenvorm (Ling Jiao Dao) de zilveren medaille en  goud voor zijn vuistvorm (Bagua Zhang). Ook werd er nog een bronzen plak binnen gehaald met de wapenvorm Dao Shu. Er kan al met al teruggekeken worden op een succesvolle, inspirerende en mooie dag.

Demonstratie en korte workshop open dag Willibrordus Business Centrum

Zhong Hua Wushu gaat een demonstratie en een korte Qi Gong workshop geven bij de Open Dag van het Willibrordus Business Centrum op zaterdag 9 september.
Op deze dag, tevens open monumentendag, zetten alle bedrijven welke gesitueerd zijn in het Willibrordus Business Centrum de deuren open en geven ze informatie over hetgeen ze doen. Zhong Hua Geneeskunde, ook gevestigd in dit gebouw, doet uiteraard mee en verzorgt in dit kader een demonstratie en een korte introductie workshop Qi Gong.

 

Demonstratie Heiloo Uit&Zo

Zaterdag 2 september zal Zhong Hua Wushu een demonstratie verzorgen in het kader van Heiloo Uit&Zo. Tevens zijn we vertegenwoordigd met een kraam op de Heiloo Uit&Zo markt waar Zhong Hua Geneeskunde uitleg en informatie geeft over de Chinese geneeskunde en waar Zhong Hua Wushu meer informatie geeft over de Wushu en Qi Gong/Taiji lessen in Haarlem en Heiloo.

 

Vakantie stop

De vakantie komt er weer aan wat betekent dat we een aantal weken ‘dicht’ gaan en er geen lessen/trainingen zijn. Hiermee zal uiteraard met de betaling rekening gehouden worden.

Voor de woensdag in Haarlem betekent dat de laatste les op woensdag 26 juli zal zijn. Dan gaan we op vakantie en zal de eerstvolgende les weer op woensdag 6 september zijn.

Voor de donderdag in Heiloo betekent dit dat de laatste les van dit seizoen op donderdag 13 juli is. De eerste les van het nieuwe seizoen is op donderdag 17 augustus.

Voor de zaterdag in Heiloo is de laatste les op zaterdag 15 juli en zal de eerste les van het nieuwe seizoen op zaterdag 19 augustus zijn.

Op zaterdag 2 september zullen we (waarschijnlijk) weer een demonstratie geven bij Heiloo Uit&Zo.

Het Nederlands Kampioenschap in Hoensbroek is op zaterdag 25 november.

Je krijgt zo snel mogelijk meer informatie hierover en dan kan je ook aangeven  om hieraan mee te doen.

Noteer deze data vast in jouw agenda en uiteraard alvast een hele fijne en sportieve vakantie!

Workshop Qi Gong en Xing Yi Quan door meester Sun Xu

Zhong Hua Wushu heeft meester Sun Xu uitgenodigd om in Nederland een aantal workshops te verzorgen. Meester Sun Xu komt uit Shanxi en is bedreven in Qi Gong, Taiji, Xing Yi en andere interne stijlen en vormen.

Meester Sun Xu is in Nederland van 8 september tot en met 22 september en zal onder andere in Heiloo twee workshops geven, elk van ongeveer twee uur. Na de workshop is er nog gelegenheid om vragen te stellen en kunnen we nog een kopje thee drinken. Het zal gaan om een workshop Qi Gong/Chinese geneeskunde en een workshop Xing Yi Quan.

De workshop Qi Gong zal gegeven worden op dinsdag 19 en woensdag 20 september van 19.00 – 21.00 uur. Locatie: Willibrordus Business Centrum aan de Kennemerstraatweg te Heiloo. We hopen dat iedereen die de normale Qi Gong lessen volgt op donderdag aan de workshop mee kan doen zodat we deze oefeningen in de reguliere lessen kunnen blijven herhalen en verdiepen.

De workshop Xing Yi Quan zal gegeven worden op zaterdag 16 september van 12.15 tot 13.15 uur. Locatie: de Dors te Heiloo. Hiermee komen de reguliere lessen op deze dagen en tijden te vervallen.

Houd ook onze website en FaceBook pagina in de gaten voor verdere informatie en eventuele wijzigingen.

Wushu Games Hoorn

FB_IMG_1491234428480
Zhong Hua Wushu heeft zondag 14 mei deelgenomen aan de Wushu Games in Hoorn.
Het team heeft daar 13 medailles gewonnen. Kijk snel op de wedstrijdpagina voor meer informatie en foto’s. Of klik hier om direct naar de pagina Wushu Games Hoorn te gaan.

Wushu weekend Hoensbroek

In het weekend van 28 tot en met 30 april was Zhong Hua Wushu een weekend op bezoek bij Hoyer Instituut in Hoensbroek. Daar werd onder andere meegetraind in de wushu lessen en werd de nabijgelegen stad Valkenburg bezocht.

Open Nederlands Kampioenschap 7 april 2017 te Hoensbroek

Het team van Zhong Hua Wushu heeft afgelopen zaterdag 7 april een succesvol Nederlands Kampioenschap achter de rug. In totaal werden 11 medailles in verschillende disciplines en leeftijdscategorieën binnengehaald.

Xinmei Reutelingsperger, geselecteerd voor het Nederlandse Wushu Team, haalde tweemaal goud; met haar prachtige zwaardvorm (jian shu) en  haar vuistvorm (bagua zhang). De speervorm (qiang shu) van Xinmei was goed voor een bronzen plak.

Bij de jeugd haalde Serena Tichelaar het zilver binnen met haar zwaardvorm (jian shu).

Voor Janno van der Eem was er ook tweemaal goud; voor taiji waaier en zijn wapenvorm (lin jiao dao) . Ook behaalde hij een zilveren medaille met zijn vuistvorm (bagua zhang).

Bij taiji waaier haalden Paula Bos en Cassandra Bertels een zilveren medaille en wist Marc Bertels de bronzen medaille veilig te stellen. Ook Peter Bouwman haalde in zijn eerste grote kampioenschap een bronzen medaille met zijn vuistvorm (cha quan). In het sterke deelnemersveld grepen Sophie Bouwman, Sterre Kalter en Maarten Hulsbosch  net naast een podiumplaats. . Het team onder leiding van meester Wenhua Zheng en aangemoedigd door familie en vrienden kan terugkijken op een gezellige en succesvolle dag. Zhong Hua Wushu gaat zich nu voorbereiden op het volgende kampioenschap dat op 14 mei aanstaande in Hoorn zal plaatsvinden. Ook dan zal het team weer zijn beste beentje voorzetten.

Xinmei Reutelingsperger Goud Jianshu
Xinmei Reutelingsperger Goud Baguazhang
Xinmei Reutelingsperger Brons Qiang shu
Janno van der Eem Goud Taiji shan
Janno van der Eem Goud Lin Jiao Dao
Janno van der Eem Zilver Baguazhang
Paula Bos Zilver Taiji shan
Cassandra Bertels Zilver Taiji shan
Serene Tichelaar Zilver Jianshu
Marc Bertels Brons Taiji shan
Peter Bouwman Brons Cha Quan

Zhong Hua Wushu team